القائمة الرئيسية

الصفحات

 

Kollektivtrafik

I de flesta städer finns det kollektivtrafik som är överkomligt för alla. Dessa kan till exempel vara bussar, spårvagnar, tunnelbanor och färjor som förbinder olika stationer i städer eller tåg och bussar som går mellan städer och landsbygdsområden. Det finns också inrikesflyg mellan vissa städer. Färjor från fastlandet går till Gotland.

För att resa med kollektivtrafik måste du ha köpt en biljett. kan du söka efter flyg mellan alla kollektivtrafikhållplatser i Sverige. Du kan också köpa biljetter till intercity-resor över hela Sverige.

biljetterna

Många tåg- och bussföretag erbjuder kollektivtrafik mellan olika städer i Sverige.


Kom ihåg att köpa din biljett från företaget du reser med innan du går på tåget eller bussen. Ofta är det inte möjligt att köpa biljetter på tåg eller bussar. På resor där det är möjligt att köpa biljetter i tåget eller bussen är det ofta dyrare än om du köpte biljetten i förväg.

Många tågbiljetter innehåller tågnummer och platsnummer så att de visar var du ska sitta. Om du har köpt en personlig biljett (en biljett i namn) måste du kunna visa dina giltiga identitetshandlingar som motsvarar namnet på biljetten under verifieringsprocessen.

Biljetterna kontrolleras när du går ombord på bussen. Om du reser med tåg kommer biljetterna att kontrolleras medan du är på tåget. Om du reser utan giltig biljett måste du betala en avgift eller lämna tåget.

Gällande regler för tåg / bussar

Tänk på andra resenärer och stör dem inte. Gå till exempel inte in i andra resenärers utrymme eller använd en mobiltelefon på ett sätt som får andra att känna sig obekväma.

Om du inte följer gällande regler för buss eller tåg kan personalen besluta att du måste lämna bussen eller tåget. Detta kan till exempel hända om du stör allmänhetens frid, inte följer varningar och beställningar från arbetare, reser utan giltig biljett eller tar för många väskor med dig.

kom ihåg:

Att köpa din biljett innan du stiger på bussen eller tåget

Att inte ta fler väskor än du kan bära dig själv

Rökning är förbjuden

Rökning

Rökning är förbjuden i alla tåg och bussar. Om du bryter mot förbudet riskerar du inte att kunna fortsätta på din resa.

säkerhet

Det är olagligt att vara på järnvägsspåren. Du får endast korsa järnvägsspår via utsedda korsningspunkter. Du får inte korsa järnvägslinjerna när tvärbalkarna går av land. Du får inte korsa när tvärbalken är stängd, när den är stängd, när larmklockan utlöses, när stoppskylten visas eller när tåget närmar sig . Om en person inte får vara närvarande i järnvägsområdet kommer polisen att kontaktas.

هل اعجبك الموضوع :

تعليقات

التنقل السريع