القائمة الرئيسية

الصفحات

 

Körkort i Sverige

För att kunna köra bil i Sverige måste du vara 18 år och ha körkort

Om du har ett giltigt körkort från ett annat land kan du köra bil i Sverige medan du ansöker om asyl i Sverige. I Sverige gäller de svenska reglerna. Du måste till exempel vara 18 år för att få köra bil i Sverige

Om du har ett utländskt körkort får du köra det i Sverige. Du måste ha ditt körkort med dig medan du kör bilen. Det måste finnas ett foto av dig med körkort. Om det inte finns något foto måste du ha ett giltigt ID. Om ditt körkort inte är på engelska, tyska eller franska kan polisen be dig att ha en översättning av ditt körkort med dig. Översättningen måste vara certifierad.

Om du har ett körkort från något av EES-länderna * är det giltigt så länge det är giltigt i det land där det utfärdades. Och du får inte ha ändrat det till ett svenskt körkort heller. Ditt körkort är också giltigt även om du är registrerad i Sverige.


Har ditt körkort utfärdats i ett land utanför Europeiska ekonomiska samarbetsområdet? Det är ett giltigt tillstånd i Sverige om det är giltigt i det land det utfärdades från och det inte har ändrats till svenskt körkort. Ett körkort är inte giltigt i Sverige om du har registrerats i befolkningsregistret i Sverige i mer än ett år.

* Länder inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet: Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Irland, Island, Italien, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Österrike.


هل اعجبك الموضوع :

تعليقات

التنقل السريع